O AS-Motoru

AS-Motor – kosilice za visoku travu i kosine

AS-Motor je vodeći proizvođač na tržištu za robusne i okretne profesionalne kosilice, posebno konstruirane za kosine, visoku travu i grubi teren.

AS-Motor je osnovan 1959. godine u južnoj Njemačkoj i održava kulturu inovacija, visoke proizvodne standarde i duh društvene i ekološke odgovornosti prirodne za ovu regiju.

Tvrtka Allmäher

Pedesetih godina prošlog stoljeća nije postojala metoda za košnju na kosinama bez ugrožavanja performansi. Stoga je Alfred Schefenacker, izumitelj iz južne Njemačke, konstruirao dvotaktni motor za napajanje prvog Allmähera koji će se kretati strminama i uskim kosinama lokalnih vinograda. Prvi Allmäher se počeo proizvoditi 1961. godine i do danas je ostao jedan od najprodavanijih proizvoda.

Iz Bühlertanna u svijet

AS-Motor je započeo s izvozom u Francusku krajem 1970-tih i brzo je u toj zemlji postao dobavljač broj 1 za kosilice visoke trave. Budući da je AS-Motor njegovao snažne odnose s kvalificiranim prodavačima i mrežom distributera, danas su naše kosilice dostupne u 37 zemalja svijeta od Austrije, Italije, Švedske i Češke Republike do SAD-a, Australije i Južne Koreje.

Tradicija inovacije

Još od ovih ranih godina AS-Motor je ostao glavna inovatorska sila, od tehnologije baterija u kasnim šezdesetim godinama prošlog stoljeća do najnovije linije strojeva na daljinsko upravljanje koji  isporučuju ne samo robusne performanse rezanja već i najbolju sigurnost operatera. Danas je AS-Motor moderna kompanija koja proizvodi prilagođena rješenja za jedinstvene izazove u košnji. Bilo da se radi o kosilicama za malčiranje ili mlatilicama, sjedećim kosilicama ili daljinski upravljanim jedinicama s pogonom na četiri kotača, naši strojevi nisu proizvedeni samo da izvršavaju zadatke već i da traju.

Snažna regionalna kultura

Mi smo obiteljska tvrtka koju predvodi član treće generacije, direktor Eberhard Lange, unuk osnivača tvrtke Alfreda Schefenackera. AS-Motor je dio “Deutsche Mittlestand“. To su snažne kulturalne regionalne tvrtke koje su postale vodeće svjetske tvrtke kroz pr57 Bühlertannedanost tehnologiji i inovaciji

Made in Germany

AS-Motor je posvećen kvaliteti i tradiciji etikete “proizvedeno u Njemačkoj”. AS-Motor ima svoj razvojni tim i proizvodnju, te prati svaki stroj od njegovog početka do kraja. 70% naših dijelova se preuzima od lokalnih dobavljača koji se provjeravaju i nadgledaju radi visokih standarda kvalitete.

Svijest o okolišu i održivost

AS-Motor se zalaže za održivi dizajn i prihvaća oblik u funkciji. AS-Motor strojevi se proizvode bez suvišnih dijelova, njihova lagana konstrukcija se prenosi na učinkovitiju snagu i dugi vijek trajanja kako bi se smanjio potrošački otpad. 90% strojeva iz AS-Motora su proizvedeni od čelika i recikliranih metalnih dijelova.

Naglasak na zajednici

Mnogi od naših 130 zaposlenika su kod nas radili mnogo godina ili čak desetljeća, te nije neobično pronaći nekoliko generacija jedne obitelji koja ovdje radi zajedno. Partnerstva sa sveučilištem zajedno nam donosi stručnjake s novim i svježim idejama za budućnost, dok socijalni programi koji integriraju izbjeglice i osobe s invaliditetom u radnu snagu AS-Motora pokazuju našu predanost lokalnoj zajednici.