AS-Motor nudi rješenja za vinogradarstvo

Ono što se ranije postizalo teškim ručnim radom, sada je uzgajanje i održavanje vinograda znatno poboljšano pomoću tehnologije na kosinama iz AS-Motora.

Uzgoj vinograda je jedna od najstarijih poljoprivrednih praksi u ljudskoj povijesti. Iako vinogradarstvo nije jedina povijesna tradicija u mnogim regijama, ono je također postalo i važan dio života. Posljednjih desetljeća održivo vinogradarstvo je postalo jako važno, trajni biljni pokrov poboljšava strukturu tla i smanjuju ispiranje nitrata i opasnosti od erozije. Počevši od produkcije prvog AS-Motor Allmäher motora iz 1961., kosilice iz AS-Motora jedinstveno su prilagođene za rad na strmim kosinama i u gustom raslinju vinograda.

Primjeri primjene

Trajni i sezonski biljni pokrov

Vinogradi se uzgajaju na padinama u mnogim područjima svijeta. AS-Motor nudi različita rješenja za košnju na kosinama, uključujući uređaje za malčiranje za područja s naročito gustim raslinjem.

Tehnologija malčiranja osigurava robusnu snagu rezanja koja je potrebna za usitnjavanje guste loze i čvorova, vraćanje malča na tlo u obliku apsorbirajućih hranjivih tvari.

Izbjegavamo kemijsko suzbijanje štetočina i prekomjernu uporabu gnojiva u našem vinogradu... Modele kosilica AS 21 i AS 298 koristimo već godinama. Kosilice s tri kotača su idealne, vrlo okretne i izvanredno dobro prolaze kroz visoku travu.. naše kosine kosimo dvotaktnim strojem, tako da nema problema s podmazivanjem motora. Sa šest konjskih snaga motor iz AS-a je baš odličan i ima puno snage.

– Michael Horlacher (hobi vrtlar i hobi vinogradar iz Stuttgarta)

S AS 901 mlatilicom istovremeno kosim travu i lozu između redaka. To znači manje posla pri košnji i nema potrebe za korištenjem herbicida.

– Martin Gehauf (farmer i proizvođač vina, Freyburg)

Kategorije

Cvjetna livada

Prirodno okruženje za pčele, cvjetna livada daje važan doprinos bio različitosti i očuvanju naše ekosustava. Cvjetna livada vrlo brzo može narasti 40 cm u visinu prije cvatnje i mora se kositi 3 do 4 puta na godinu. Naše profesionalne kosilice, kosilice za malčiranje s bočnim izbacivanjem, kao i Allmäher kosilice i sjedeće kosilice mogu pomoći u brizi za cvjetne livade.

Visoka trava na livadama

Budući da se košnja livada s voćnjakom i zelenilo uz kolnike odvija samo jednom ili dva puta godišnje, trava, trajnice i grmlje može narasti i do 100 cm visine. Allmäher kosilice iz AS-Motora i sjedeće kosilice Sherpa isporučuju visoku razinu performansi i izvanredne rezultate malčiranja u ovakvim uvjetima.

Malčiranje

Malčiranje je postupak kod kojeg se ostatci trave nekoliko puta usitnjavaju u fini malč, koji zatim ostaje na površini kao prirodno gnojivo. Posebni noževi za malčiranje s dvostranim oštricama i kružna jedinica za malčiranje koriste se na dekorativnim travnjacima, dok se sustav križnih noževa ili mlatilice najviše koriste za visoku travu.

Neravan teren

Jazbine, mravinjaci, krtičnjaci i vodeni kanali stvaraju neravan teren. Nekoliko strojeva iz AS-Motora imaju visoko podvozje, pogon na sve kotače i diferencijal s ograničenim proklizavanjem, zajedno s odgovarajućim gumama s klinovima za zemljane površine i neravan teren.

Kosine

AS-Motor konstruira strojeve s visokim podvozjem, strmim kutevima rampe, niskom ukupnom težinom, optimalnom distribucijom težine i niskim centrom gravitacije za izvršavanje radova na kosinama.

Pogon na sve kotače

Pogon na sve kotače ne samo da omogućava performanse na kosinama preko 30 stupnjeva, već osigurava i visoku razinu sigurnosti na nizbrdicama. Pogon na sve kotače isporučuje propulziju u mokrim uvjetima i na neravnom terenu, čak ako više i nema vuče na kotačima na jednoj osovini.

Proizvodi

AS 28 2T ES

Allmäher s dvije brzine i gume na napuhavanje

63 cm
4,4/6,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 65 2T ES

Moderan Allmäher za kosine i nepristupačan teren

65 cm
4,4/6,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 73 4T B&S

Jedina kosilica livade s dvije brzine noža

73 cm
9,7/13,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 901 SM

Profesionalna mlatilica koja podnosi velika opterećenja

90 cm
11,9/16,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 940 Sherpa 4WD

Visoka trava, sjedeća kosilica s trajnim pogonom na sve kotače

90 cm
20,1/27,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 940 Sherpa 4WD XL

Visoka trava, sjedeća kosilica s trajnim pogonom na sve kotače i većom visinom podvozja

90 cm
20,1/27,0 kW (hp)
na proizvod »