AS-Motor nudi profesionalna rješenja za privatne korisnike

Profesionalne kosilice iz AS-Motora omogućavaju jedinstvena rješenja za brigu o vrtu, travnjaku i privatnim voćnjacima. Posvećenost robusnom dizajnu znači da će privatni korisnici uživati u izvrsnim rezultatima za sljedećih nekoliko desetljeća ili više.

AS-Motor nudi tehnologiju za brigu o ukrasnim travnjacima, vrtovima, livadama s voćnjacima i prostorima popločanim granitnim kockama. AS-Motor kosilice za malčiranje s lakoćom režu visoku travu, iza sebe ostavljaju atraktivno zelenilo bez utroška vremena i troška odlaganja ostataka trave. AS-Motor također nudi i rješenja za proizvodnju stočne hrane za manje uzgajivače stoke.

Primjeri primjene

Više slobodnog vremena zahvaljujući učinkovitoj brizi za travnjake

Pored tradicionalnih kosilica s vrećom za prikupljanje, kosilice za malčiranje iz AS-Motora privatnim korisnicima omogućavaju nekoliko prednosti. Kosilice za malčiranje režu travu nekoliko puta tako da ona gotovo postaje nevidljivi malč na travnjaku. Ovaj postupak ne samo da štedi vrijeme i trošak otklanjanja trave već i organski malč ostaje na travnjaku i sluči kao prirodno gnojivo.

 

Jednostavna košnja i malčiranje visoke trave

Često se privatni vrtovi, voćnjaci i travnjaci u vikendicama ne mogu kositi svaki tjedan. Allmäher modeli iz AS-Motora i sjedeće Sherpa kosilice dizajnirane su za jednostavno rezanje trave i gustog raslinja.

 

Proizvodnja stočne hrane za manje uzgajivače stoke

Walk-behind kosilica iz AS-Motora je odličan alat za manje uzgajivače stoke i vlasnike. Disk kosilica čisto reže travu i postavlja je u uredne redove za jednostavnije prikupljanje.

Ne možete uživati u svojem posjedu i vrtu dok se vaši alati stalno kvare i gubite vrijeme pokušavajući ih popraviti. Vidim ljude koji satima pokušavaju pokrenuti svoje jeftine potrošačke kosilice gdje ih na kraju samo izudaraju. S AS-Motor kosilicama je to potpuno drugačije. Svoju kosilicu izvučem iz garaže, tri puta pritisnem pumpu goriva na rasplinjaču, povučem jednom i motor se uključi. To je vrlo ugodno.

– Michael Horlacher (Proizvođač vina i hobi vrtlar, Stuttgart)

Tajna savršenih rezultata naših kosilica za malčiranje leži u posebnim noževima s višestranim oštricama i ciklonskim protokom zraka u jedinici za malčiranje.

– Roman Mühleck (voditelj proizvoda iz AS-Motora)

Kad nisam na poslu u Nizozemskoj, naša obitelj pokušava provesti neko vrijeme u našoj kući u Provansi, gdje se moramo brinuti o jednom hektaru poljoprivrednog terena pored rijeke Argens. To mi se jako sviđa, jer me podsjeća na farmu djeda u Argentini, gdje sam proveo većinu svog odrastanja.
Moj AS 28/4 Enduro je vrlo sposoban stroj. Radujem se što ću ga moći dobro iskoristiti.

– Jorge Vago (zaposlenik europske svemirske agencije ExoMars)

Kategorije

Dekorativni travnjaci

Dekorativni travnjaci kod privatnih i javnih vrtova se mogu održavati malčiranjem ili kosilicama za prikupljanje. Kod malčiranja, fino usitnjeni ostatci trave ostaju na površini i djeluju kao prirodno gnojivo, dok vreće za prikupljanje pomažu operateru u transportu ostataka na mjesto za odlaganje. Travnjaci se uglavnom kose jednom tjedno do rezne visine od 40 do 50 mm, počevši od maksimalne visine od 15 cm.

Cvjetna livada

Prirodno okruženje za pčele, cvjetna livada daje važan doprinos bio različitosti i očuvanju naše ekosustava. Cvjetna livada vrlo brzo može narasti 40 cm u visinu prije cvatnje i mora se kositi 3 do 4 puta na godinu. Naše profesionalne kosilice, kosilice za malčiranje s bočnim izbacivanjem, kao i Allmäher kosilice i sjedeće kosilice mogu pomoći u brizi za cvjetne livade.

Malčiranje

Malčiranje je postupak kod kojeg se ostatci trave nekoliko puta usitnjavaju u fini malč, koji zatim ostaje na površini kao prirodno gnojivo. Posebni noževi za malčiranje s dvostranim oštricama i kružna jedinica za malčiranje koriste se na dekorativnim travnjacima, dok se sustav križnih noževa ili mlatilice najviše koriste za visoku travu.

Granitne kocke

Granitne kocke i neravne popločana područja mogu se čistiti od korova bez uporabe kemijskih sredstava, te uporabom samo mehaničkih metoda. Okretni AS 30 je namijenjen za rad u rubove, odvodne kanale, šahte i na prometnim otocima sa stupovima i prometnim znakovima.

Proizvodi

AS 460 Clip A

Ekonomična kosilica za malčiranje za privatne korisnike

46 cm
3,0/4,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 530 Clip A

Kosilica za malčiranje za velika opterećenja

53 cm
2,7/3,7 kW (hp)
na proizvod »
AS 510 ProClip 4T A

Kosilica za malčiranje za profesionalne korisnike

51 cm
4,2/5,7 kW (hp)
na proizvod »
AS 531 4T MK

Profesionalna kosilica koja savršeno prikuplja travu

53 cm
3,4/4,6 kW (hp)
na proizvod »
AS 21 4T B&S

Praktičan Allmäher s impresivnim omjerom cijene i performansa

51 cm
4,1/5,5 kW (hp)
na proizvod »
AS 799 Rider

Početni model kosilice iz AS-Motora za privatne posjede i livade s voćnjacima

80 cm
7,8/10,6 kW (hp)
na proizvod »
AS 30 WeedHex 140

Mehaničko otklanjane korova za privatne korisnike

35 cm
2,4/3,3 kW (hp)
na proizvod »