AS-Motor nudi rješenja za održavanje javnih komunalnih prostora

AS-Motor osigurava profesionalnu tehnologiju za održavanje spremnika vode, postrojenja za pročišćavanje i električnih postrojenja, uz optimizaciju učinkovitosti i sigurnosti operatera.

Postrojenja s vodom i električna postrojenja zahtijevaju visoke standarde održavanja kako bi se maksimalno iskoristila učinkovitost i izbjeglo onečišćenje. Obnovljiva električna postrojenja, kao što su bioplin, energija vode ili vjetra, te nasipi i brane spremnika s vodom i rezervoari za oborinske vode također se moraju redovito održavati. Profesionalni strojevi iz AS-Motora briljiraju u ovim zadatcima, te maksimalno povećavaju učinkovitost i sigurnost operatera.

Primjeri primjene

Rezervoari za oborinske vode i postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda

Brane i nasipi predstavljaju najveći izazov u održavanju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda, rezervoara za oborinske vode i spremnike. Kosina može prelaziti i preko 40 stupnjeva što predstavlja prijetnju sigurnosti operatera. Ipak, AS-Motor nudi nekoliko strojeva koji su konstruirani za rad na kosinama, od walk-behind Allmäher modela do kosilica na daljinsko upravljanje za naročite velike strmine.

 

Vjetroelektrane

Turbine za vjetar su često okružene kosinama i nalaze se na udaljenim područjima. Kose se samo nekoliko puta na godinu. Robusna tehnologija košnje na strojevima iz AS-Motora isporučuju optimalne rezultate  u visokoj travi i na grubom terenu.

Otprilike u jednom danu mogu u potpunosti pokositi postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda s novim modelom AS 63 2T ES. S čistačem šikare trebalo mi je gotovo dvostruko više vremena. Dvostruke gume na AS 63 čine ovaj uređaj izuzetno sigurnim na kosinama.

– Mario Werthmann (vodi brigu od zelenim površinama – Postrojenje za obradu otpadnih voda Rettersbach)

Kategorije

Profesionalna tehnologija

Tijekom sezone košnje, profesionalni operateri često koriste svoje strojeve 5 dana tjedno i 8 sati na dan. Strojevi iz AS-Motora su nenadmašni u smislu kvalitete, trajnosti i profesionalnih rezultata. Dodatne prednosti obuhvaćaju malu težinu, zatege i kompaktne transportne dimenzije.

Visoka trava na livadama

Budući da se košnja livada s voćnjakom i zelenilo uz kolnike odvija samo jednom ili dva puta godišnje, trava, trajnice i grmlje može narasti i do 100 cm visine. Allmäher kosilice iz AS-Motora i sjedeće kosilice Sherpa isporučuju visoku razinu performansi i izvanredne rezultate malčiranja u ovakvim uvjetima.

Malčiranje

Malčiranje je postupak kod kojeg se ostatci trave nekoliko puta usitnjavaju u fini malč, koji zatim ostaje na površini kao prirodno gnojivo. Posebni noževi za malčiranje s dvostranim oštricama i kružna jedinica za malčiranje koriste se na dekorativnim travnjacima, dok se sustav križnih noževa ili mlatilice najviše koriste za visoku travu.

Neravan teren

Jazbine, mravinjaci, krtičnjaci i vodeni kanali stvaraju neravan teren. Nekoliko strojeva iz AS-Motora imaju visoko podvozje, pogon na sve kotače i diferencijal s ograničenim proklizavanjem, zajedno s odgovarajućim gumama s klinovima za zemljane površine i neravan teren.

Kosine

AS-Motor konstruira strojeve s visokim podvozjem, strmim kutevima rampe, niskom ukupnom težinom, optimalnom distribucijom težine i niskim centrom gravitacije za izvršavanje radova na kosinama.

Pogon na sve kotače

Pogon na sve kotače ne samo da omogućava performanse na kosinama preko 30 stupnjeva, već osigurava i visoku razinu sigurnosti na nizbrdicama. Pogon na sve kotače isporučuje propulziju u mokrim uvjetima i na neravnom terenu, čak ako više i nema vuče na kotačima na jednoj osovini.

Daljinsko upravljanje

Uređaji na daljinsko upravljanje omogućavaju košnju na ekstremnim kosinama. Ova tehnologija također omogućava operateru košnju na sigurnoj udaljenosti od prašine, osinjaka, krpelja i ostalih opasnosti.

Podloga od lomljenog kamena

Visoka razina radnog opterećenja modela AS 50 isporučuje učinkovito otklanjanje korova na velikim i neravnim površinama kao što su parkirališta, komercijalna područja i putevi. Vreća za prikupljanje otklanja potrebu za metenjem čišćenjem površina.

Proizvodi

AS 510 ProClip 2in1 4T A

Svestrana kosilica za košnju i malčiranje s bočnim pražnjenjem

51 cm
4,2/5,7 kW (hp)
na proizvod »
AS 53 2T ES 4WD RB

Pogon na svim kotačima i kretanje unatrag na strmim kosinama

53 cm
4,4/6,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 65 2T ES

Moderan Allmäher za kosine i nepristupačan teren

65 cm
4,4/6,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 901 SM

Profesionalna mlatilica koja podnosi velika opterećenja

90 cm
11,9/16,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 751 RC

Mlatilica na daljinsko upravljanje s gusjeničarom za ekstremne kosine

75 cm
9,5/13,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 940 Sherpa 4WD RC

Prva sjedeća kosilica s daljinskim upravljanjem na svijetu nudi još više sigurnosti i udobnosti na teškom terenu

90 cm
20,1/27,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 30 WeedHex 160

Mehaničko otklanjanje korova za profesionalnu uporabu

35 cm
3,0/4,1 kW (hp)
na proizvod »
AS 50 WeedHex

Profesionalno otklanjanje korova na velikim površinama

50 cm
4,1/5,5 kW (hp)
na proizvod »