AS-Motor disk kosilice

Žirokosilice – alternativa strižnim kosilicama

Strižne kosilice se često koriste za svakodnevnu proizvodnju zelene stočne hrane no njihove potrebe za održavanjem, velika težina i povećano trošenje reznog ruba uvijek su bili nedostatak. Današnja nova generacija žirokosilica znatno pojednostavljuje proizvodnju krme i sijena.

Mode of operation

Four knife blades are fastened to the lower end of a rotating drum. The flexible, swinging blades press outwards when the drum rotates, cutting high grass a few centimeters above the ground. The long grass blades are then deposited in a swath for easy collection.

Prednosti disk kosilica

Disk koslilice rade puno tiše od strižnih kosilica i bez “trešnje”. Fleksibilno pričvršćene rezne oštrice disk kosilice preklapaju se unatrag kada nalete na neprimijećene strane predmete i jednostavno ih je naoštriti. Noževi se mogu koristiti s obje strane, a ugradnja je vrlo jednostavna.

Fiksni disk koji se nalazi ispod diska noža klizi iznad tla i tako precizno prati konture terena za ujednačeni uzorak košnje.

Pogonski kotači su opremljeni s ručnim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem. Pogonska osovina se može blokirati umetanjem osigurača za zadatke koji se izvršavaju na blagim kosinama ili na neravnom terenu. Na taj način se oba kotača kreću ujednačeno i ravno naprijed. Kada stroj koristite oko drveća ili drugih prepreka otvorite diferencijal s ograničenim proklizavanjem.

Model AS 625 KM ima dvije brzine pogona i sve AS-Motor disk kosilice su opremljene Briggs & Stratton četverotaktnim motorom s funkcijom EasyStart.

Savršena za male uzgajivače stoke i vlasnike konja

Mali uzgajivači stoke i vlasnici konja žele svakodnevno hraniti svoje životinje svježom travom bez potrebe za košnjom livade svaki dan. Stočna hrana košena žirokosilicom ostaje dugo svježa, a dvostrane oštrice se oštre na obje strane i jamče dugotrajno zadovoljstvo operatera.

Proizvodi

AS 585 KM

Agile and compact alternative to the bar mower

62 cm
3,6/4,8 kW (hp)
na proizvod »
AS 625 KM

Disk kosilica s vučnim pogonom i dvije brzine za nepristupačne terene

62 cm
4,1/5,5 kW (hp)
na proizvod »