AS-Motor pruža rješenja za konjičke djelatnosti

AS-Motor pruža tehnologiju koja je učinkovita i koja štedi vrijeme za brigu o konjušnicama i održavanju dvorišta.

Prostori za jahanje i konjičke djelatnosti obuhvaćaju široki raspon zelenih površina. AS-Motor nudi rješenja za travnjake, ograđene konjušnice i područja koja okružuju konjušnice.

Primjeri primjene

Konjušnice

Pašnjaci za konje i sustavi ograđenih konjušnica zahtijevaju redovitu brigu i održavanje. AS-Motor Allmäher kosilice su idealne za košnju oko stupova ograde i ispod ograde. Dodatno, AS-Motor kosilice za malčiranje daju savršene rezultate malčiranja na pašnjacima. Usitnjeni ostatci trave mogu ostati na površini i djelovati kao prirodno gnojivo.

Dvorišta za konjičke djelatnosti

Profesionalni prostori za konjičke djelatnosti zahtijevaju savršeno održavana dvorišta. AS-Motor kosilice za malčiranje i profesionalne kosilice za travu su učinkovite i predstavljaju ekonomično rješenje za održavanje ovakvih prostora. AS-Motor sjedeće kosilice rade u visokoj travi bilo da se radi o ukrasnim travnjacima ili o velikim dvorištima.

S AS 800 FreeRider, održavanje pašnjaka za konje je zadovoljstvo, čak i u blizini ograda! Zahvaljujući niskom centru gravitacije jako dobro obavlja posao i na kosinama.

– Peter Eisenmann (vlasnik Horse Gear Innovations KG)

Kategorije

Dekorativni travnjaci

Dekorativni travnjaci kod privatnih i javnih vrtova se mogu održavati malčiranjem ili kosilicama za prikupljanje. Kod malčiranja, fino usitnjeni ostatci trave ostaju na površini i djeluju kao prirodno gnojivo, dok vreće za prikupljanje pomažu operateru u transportu ostataka na mjesto za odlaganje. Travnjaci se uglavnom kose jednom tjedno do rezne visine od 40 do 50 mm, počevši od maksimalne visine od 15 cm.

Cvjetna livada

Prirodno okruženje za pčele, cvjetna livada daje važan doprinos bio različitosti i očuvanju naše ekosustava. Cvjetna livada vrlo brzo može narasti 40 cm u visinu prije cvatnje i mora se kositi 3 do 4 puta na godinu. Naše profesionalne kosilice, kosilice za malčiranje s bočnim izbacivanjem, kao i Allmäher kosilice i sjedeće kosilice mogu pomoći u brizi za cvjetne livade.

Visoka trava na livadama

Budući da se košnja livada s voćnjakom i zelenilo uz kolnike odvija samo jednom ili dva puta godišnje, trava, trajnice i grmlje može narasti i do 100 cm visine. Allmäher kosilice iz AS-Motora i sjedeće kosilice Sherpa isporučuju visoku razinu performansi i izvanredne rezultate malčiranja u ovakvim uvjetima.

Malčiranje

Malčiranje je postupak kod kojeg se ostatci trave nekoliko puta usitnjavaju u fini malč, koji zatim ostaje na površini kao prirodno gnojivo. Posebni noževi za malčiranje s dvostranim oštricama i kružna jedinica za malčiranje koriste se na dekorativnim travnjacima, dok se sustav križnih noževa ili mlatilice najviše koriste za visoku travu.

Neravan teren

Jazbine, mravinjaci, krtičnjaci i vodeni kanali stvaraju neravan teren. Nekoliko strojeva iz AS-Motora imaju visoko podvozje, pogon na sve kotače i diferencijal s ograničenim proklizavanjem, zajedno s odgovarajućim gumama s klinovima za zemljane površine i neravan teren.

Kosine

AS-Motor konstruira strojeve s visokim podvozjem, strmim kutevima rampe, niskom ukupnom težinom, optimalnom distribucijom težine i niskim centrom gravitacije za izvršavanje radova na kosinama.

Podloga od lomljenog kamena

Visoka razina radnog opterećenja modela AS 50 isporučuje učinkovito otklanjanje korova na velikim i neravnim površinama kao što su parkirališta, komercijalna područja i putevi. Vreća za prikupljanje otklanja potrebu za metenjem čišćenjem površina.

Proizvodi

AS 510 ProClip 4T A

Kosilica za malčiranje za profesionalne korisnike

51 cm
4,2/5,7 kW (hp)
na proizvod »
AS 63 4T B&S

Moderan Allmäher s motorom visokih performansi za visoku travu

61 cm
4,1/5,5 kW (hp)
na proizvod »
AS 701 SM

Mlatilica za kosine i nepristupačne terene

70 cm
9,7/13,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 800 FreeRider

Sjedeća kosilica s diferencijalom s ograničenim proklizavanje za bolju vuču

80 cm
9,7/13,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 900 Enduro

Robusna i pouzdana sjedeća kosilica za visoku travu

90 cm
11,9/16,2 kW (hp)
na proizvod »
AS 920 Sherpa 2WD

Brza i okretna sjedeća kosilica s diferencijalom s ograničenim proklizavanjem za umjerene uspone

90 cm
20,1/27,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 625 KM

Disk kosilica s vučnim pogonom i dvije brzine za nepristupačne terene

62 cm
4,1/5,5 kW (hp)
na proizvod »
AS 30 WeedHex 140

Mehaničko otklanjane korova za privatne korisnike

35 cm
2,4/3,3 kW (hp)
na proizvod »