AS-Motor nudi rješenja za upravljanja lovištima i šumom

Robustan dizajn je prednost u brizi za područjima s mladom šumom, za održavanje čistih šumskih prolaza i održavanje gustog raslinja na lovištima.

Primjeri primjene

Šumarstvo

Održivo upravljanje šume oslanja se na ispravnu ravnotežu između ekonomije i ekologije. AS 65 Scout je odlična alternativa čistaču šikare, naročito zbog brige za mlade šume. Mlatilice se mogu jednako učinkovito koristiti za održavanje rubnih dijelova šume ili za otklanjanje mladica do 20 mm debljine.

Lovišta

Svakodnevno upravljanje radom na lovištima obuhvaća i putove za prikradanje, te čistine koje se održavaju za bolje uočavanje divljači. Također, lovci vrlo često stavljaju ogradu na poljima kako bi umanjili štetu nastalu od divljači. Ove ograde moraju se kositi u redovnim intervalima kako bi se očuvala električna provodljivost. AS-Motor walk-behind  Allmäher kosilice omogućavaju precizno rukovanje koje je potrebno za ovu svrhu. Štetu nastalu od divljači ne može se izbjeći, npr. štetu na terenu koju su uzrokovale divlje svinje na pašnjacima, pa se mogu izravnati pomoću AS-Motor mlatilice.

Plantaže s božićnim drvcima

Većina od prosječno 25 milijuna božićnih drvaca koje se godišnje prodaju uzgajaju se na profesionalnim plantažama. Ako trava između prolaza prekomjerno naraste niže grane božićnih drvaca nemaju pristup svjetlosti i počinju gubiti svoje iglice. Za ovu posebnu primjenu AS-Motor nudi walk-behind kosilicu sa štitnicima od granja koji tijekom košnje odmiču grane prema gore. Mlatilice i sjedeće Sherpa kosilice također su idealno rješenje za uporabu na plantažama s božićnim drvcima.

 

"Niski centar gravitacije na stroju pruža vam osjećaj sigurnost, čak i na vrlo neravnom terenu. Prilično sam visok ali i dalje mogu udobno sjediti s dovoljno prostora, to se ne događa sa sjedećim kosilicama."

– Heiner Lorenz (Plantaža božićnih drvaca – Heiner Lorenz)

"Vrijeme je dragocjena udobnost i zato sam ponosni vlasnik modela AS 940 XL."

– Udo Köhler (FMC građevinari, Frankfurt am Main)

Kategorije

Profesionalna tehnologija

Tijekom sezone košnje, profesionalni operateri često koriste svoje strojeve 5 dana tjedno i 8 sati na dan. Strojevi iz AS-Motora su nenadmašni u smislu kvalitete, trajnosti i profesionalnih rezultata. Dodatne prednosti obuhvaćaju malu težinu, zatege i kompaktne transportne dimenzije.

Visoka trava na livadama

Budući da se košnja livada s voćnjakom i zelenilo uz kolnike odvija samo jednom ili dva puta godišnje, trava, trajnice i grmlje može narasti i do 100 cm visine. Allmäher kosilice iz AS-Motora i sjedeće kosilice Sherpa isporučuju visoku razinu performansi i izvanredne rezultate malčiranja u ovakvim uvjetima.

Gusto raslinje i šuma

Da bi cvjetalo, mlado drveće se mora zaštititi od invazivnih biljaka kao što su kupine i pavetine. Zbog toga se mlade šume i plantaže s božićnim drvcima moraju redovito kositi. AS Scout 65 može kositi mladice do 40 mm debljine, dok AS-Motor mlatilice učinkovito rješavaju raslinje do 20 mm debljine.

Neravan teren

Jazbine, mravinjaci, krtičnjaci i vodeni kanali stvaraju neravan teren. Nekoliko strojeva iz AS-Motora imaju visoko podvozje, pogon na sve kotače i diferencijal s ograničenim proklizavanjem, zajedno s odgovarajućim gumama s klinovima za zemljane površine i neravan teren.

Kosine

AS-Motor konstruira strojeve s visokim podvozjem, strmim kutevima rampe, niskom ukupnom težinom, optimalnom distribucijom težine i niskim centrom gravitacije za izvršavanje radova na kosinama.

Pogon na sve kotače

Pogon na sve kotače ne samo da omogućava performanse na kosinama preko 30 stupnjeva, već osigurava i visoku razinu sigurnosti na nizbrdicama. Pogon na sve kotače isporučuje propulziju u mokrim uvjetima i na neravnom terenu, čak ako više i nema vuče na kotačima na jednoj osovini.

Daljinsko upravljanje

Uređaji na daljinsko upravljanje omogućavaju košnju na ekstremnim kosinama. Ova tehnologija također omogućava operateru košnju na sigurnoj udaljenosti od prašine, osinjaka, krpelja i ostalih opasnosti.

Proizvodi

AS 73 4T B&S

Jedina kosilica livade s dvije brzine noža

73 cm
9,7/13,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 901 SM

Profesionalna mlatilica koja podnosi velika opterećenja

90 cm
11,9/16,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 751 RC

Mlatilica na daljinsko upravljanje s gusjeničarom za ekstremne kosine

75 cm
9,5/13,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 940 Sherpa 4WD XL

Visoka trava, sjedeća kosilica s trajnim pogonom na sve kotače i većom visinom podvozja

90 cm
20,1/27,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 1040 YAK 4WD

Snažan, robustan i na teškom terenu "kao kod kuće" - AS 1040 Yak 4WD

100 cm
17,2/23,0 kW (hp)
na proizvod »