AS-Motor nudi rješenja za livade s voćnjacima

Naša stručnost za košnju na grubim terenima i kosinama omogućava AS-Motor opremi uporabu na livadama s voćnjacima.

Kako bi se očuvala prirodna flora i fauna u određenim područjima, livade s voćnjacima se uglavnom kose na dulje intervale: jednom u proljeće i jednom na jesen. Kosilice za malčiranje briljiraju u čišćenju gustog raslinja i visoke trave, dok su dvotaktni strojevi iz AS-Motora idealni za održavanje strmih kosina oko voćnjaka.

Primjeri primjene

Košnja visoke trave

AS-Motor nudi nekoliko rješenja za košnju visoke trave ovisno o potrebnoj snazi košnje. Motor s visokim performansama preporuča se za livade s voćnjacima koje se kose samo jednom godišnje. Manji strojevi iz AS-Motora pogodni su za livade koje se kose nekoliko puta godišnje.

 

Kosine

Samo određeni motori imaju sposobnost kositi na kosinama. Standardni četverotaktni motori mogu savladati nagibe od 20 stupnjeva, dok specijalizirani četverotaktni motori mogu raditi i na nešto većim nagibima. Najbolje rješenje za kosine je AS 165 ES dvotaktni motor koji može na siguran način nositi kosilicu na kosinama koje prelaze 45 stupnjeva.

 

Malčiranje visoke trave

AS-Motor Allmäher modeli i sjedeće kosilice često puta imaju posebne poprečne noževe i zatvorene kutije noževa za malčiranje koji travu režu nekoliko puta i stvaraju fini, ujednačeni sloj malča koji se kasnije koristi kao prirodno gnojivo. Ovaj postupak uklanja rizik od trulih područja u voćnjaku.

 

 

Košnja gustog raslinja

Gusto raslinje i brzo rastuće mladice mogu vrlo brzo prodrijeti u livade s voćnjacima. AS-Motor Allmäher modeli s jednostavnošću rješavaju gusto raslinje, dok AS mlatilice i AS Sherpa isporučuju robusnije performanse rezanja.

Čak je i moja baka imala AS kosilicu, koja je u to vrijeme bila u crveno bijelim bojama i imala je prednji kotač s krakovima kao kod bicikla. Moji roditelji su imali voćnjake i vinograde... koji su se mogli kositi samo s kosom ili AS kosilicom.

– Michael Horlacher (hobi vrtlar i proizvođač vina, Stuttgart)

S našim AS 73 4T Allmäherom kosimo našu livadu s voćnjakom tri puta brže nego što smo to uspijevali s čistačem šikare.

– Roman Mühleck, voditelj proizvoda iz AS-Motora, Karlstadt am Main

Ne možete znati je li kosilica uspješno ili neuspješno upotrijebila malč dok ne prođu dva tjedna, u tom trenutku možete vidjeti postoji li samo nekoliko trulih mjesta ili ih ima više na prostoru koji ste kosili.

– Jochen Süssmaier, Hochfilzer, Kundel, Austrija

Nikada ne bih vjerovao da AS 63 2T može kositi nasipe s nagibom od 38 stupnjeva, ali uspijeva.

– Florian Haug, student poljoprivrede, Grossglattbach.

Kategorije

Cvjetna livada

Prirodno okruženje za pčele, cvjetna livada daje važan doprinos bio različitosti i očuvanju naše ekosustava. Cvjetna livada vrlo brzo može narasti 40 cm u visinu prije cvatnje i mora se kositi 3 do 4 puta na godinu. Naše profesionalne kosilice, kosilice za malčiranje s bočnim izbacivanjem, kao i Allmäher kosilice i sjedeće kosilice mogu pomoći u brizi za cvjetne livade.

Visoka trava na livadama

Budući da se košnja livada s voćnjakom i zelenilo uz kolnike odvija samo jednom ili dva puta godišnje, trava, trajnice i grmlje može narasti i do 100 cm visine. Allmäher kosilice iz AS-Motora i sjedeće kosilice Sherpa isporučuju visoku razinu performansi i izvanredne rezultate malčiranja u ovakvim uvjetima.

Malčiranje

Malčiranje je postupak kod kojeg se ostatci trave nekoliko puta usitnjavaju u fini malč, koji zatim ostaje na površini kao prirodno gnojivo. Posebni noževi za malčiranje s dvostranim oštricama i kružna jedinica za malčiranje koriste se na dekorativnim travnjacima, dok se sustav križnih noževa ili mlatilice najviše koriste za visoku travu.

Kosine

AS-Motor konstruira strojeve s visokim podvozjem, strmim kutevima rampe, niskom ukupnom težinom, optimalnom distribucijom težine i niskim centrom gravitacije za izvršavanje radova na kosinama.

Neravan teren

Jazbine, mravinjaci, krtičnjaci i vodeni kanali stvaraju neravan teren. Nekoliko strojeva iz AS-Motora imaju visoko podvozje, pogon na sve kotače i diferencijal s ograničenim proklizavanjem, zajedno s odgovarajućim gumama s klinovima za zemljane površine i neravan teren.

Proizvodi

AS 21 4T Comfort

Praktičan i prikladan Allmäher model s dodatcima

51 cm
4,1/5,5 kW (hp)
na proizvod »
AS 26 2T ES

Tradicionalni AS Allmäher model s dvotaktnim motorom

63 cm
4,4/6,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 28 2T ES

Allmäher s dvije brzine i gume na napuhavanje

63 cm
4,4/6,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 63 2T ES

Moderni Allmäher za kosine i nepristupačne terene

61 cm
4,4/6,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 65 2T ES

Moderan Allmäher za kosine i nepristupačan teren

65 cm
4,4/6,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 73 4T B&S

Jedina kosilica livade s dvije brzine noža

73 cm
9,7/13,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 799 Rider

Početni model kosilice iz AS-Motora za privatne posjede i livade s voćnjacima

80 cm
7,8/10,6 kW (hp)
na proizvod »
AS 800 FreeRider

Sjedeća kosilica s diferencijalom s ograničenim proklizavanje za bolju vuču

80 cm
9,7/13,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 900 Enduro

Robusna i pouzdana sjedeća kosilica za visoku travu

90 cm
11,9/16,2 kW (hp)
na proizvod »
AS 920 Sherpa 2WD

Brza i okretna sjedeća kosilica s diferencijalom s ograničenim proklizavanjem za umjerene uspone

90 cm
20,1/27,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 940 Sherpa 4WD

Visoka trava, sjedeća kosilica s trajnim pogonom na sve kotače

90 cm
20,1/27,0 kW (hp)
na proizvod »