AS-Motor nudi rješenja za održavanje komunalnih površina

Operateri na komunalnim površinama u brizi za javne zelene površine imaju povjerenje u profesionalnu tehnologiju iz AS-Motora.

Radnici na održavanju komunalnih površina odgovorni su za široki raspon zadataka kao što su održavanje cesta, igrališta i parkova, kao i čišćenje ulica, zimske službe i briga o drveću. U ljetnim mjesecima, komunalne zelene površine i prostori za slobodno vrijeme uključujući i sportske površine, te amaterske nogometne površine postaju prioritet. AS-Motor nudi profesionalnu tehnologiju za mnoge od ovih primjena uz jamstvo izvrsnih rezultata i davanje prioriteta zdravlju operatera i sigurnosnim standardima.

Primjena AS-Motora u održavanju komunalnih površina:

Parkovi

Parkovi imaju važnu ulogu u rekreacijskim prostorima i “zelenim plućima” za susjedstva u okruženju. Kosilice za malčiranje iz AS-Motora i profesionalne kosilice izvrsni su alati za brigu i očuvanje ovih zelenih površina.

Područja s granitnim kockama

AS-Motor je pionir u domeni mehaničkog čišćenja korova. Modeli AS 30 i AS 50 nude rješenja za čišćenje korova za velika parkirališta i neravne površine bez uporabe kemijskih sredstava.

Održavanje cesta

Zelenilo uz ceste poboljšava vizualno vođenje vozača kao i sigurnost na cesti. AS-Motor Allmäher modeli imaju prednost visoke razine radnog opterećenja i izvanredne rezultate malčiranja u održavanju gradskih cesta i cesta u zajednicama, naročito kada se radi o visokoj travi. Dvotaktne walk-behind kosilice iz AS-Motora su izvrsno rješenje za nasipe i strme kosine.

Igrališta i prostori za slobodno vrijeme

Profesionalne kosilice i kosilice za malčiranje iz AS-Motora su najbolje moguće rješenje za igrališta sa zelenim površinama pod kutem, za grmlja i drveća. Rotirajući motor osigurava minimalni pritisak na travu i savršen rezultat košnje. Operater odlučuje gdje se ostatci trave prikupljaju ili gdje se malčiraju u svrhu prirodnog gnojiva.

Model Sherpa je lagan i ima odličnu mobilnost izvan cesta. Ako zaglavim na kosilici u stvarno mokrom mjestu, tada blokiram diferencijal i izađem bez problema. Štoviše, poljoprivredne gume jamče nalijeganje na mokrom terenu.

– Manfred Hopfensitz (Grünkolonne – Općina Wört)

AS 531 obavlja nevjerojatan posao. Čak i u mokrim uvjetima, vreća za prikupljanje je u potpunosti napunjena, a kosine i brežuljci nisu nikakav problem za dvotaktni motor.

– Wolfgang Klaiber (specijalist za AS-Motor proizvode)

Novi AS 30 WeedHex 160 omogućen nam je kao testni proizvod, a rezultati su bili vrlo uvjerljivi... Uređajem se vrlo lako upravlja. Vodilica se može prilagoditi na 3 razine uz optimalnu prilagodbu. Sigurnosni prekidač pruža sigurnost.

– Beschaffungsdienst Galabau 03/2018 (obrtni časopis za industriju uređenja okoliša)

Kategorije

Profesionalna tehnologija

Tijekom sezone košnje, profesionalni operateri često koriste svoje strojeve 5 dana tjedno i 8 sati na dan. Strojevi iz AS-Motora su nenadmašni u smislu kvalitete, trajnosti i profesionalnih rezultata. Dodatne prednosti obuhvaćaju malu težinu, zatege i kompaktne transportne dimenzije.

Dekorativni travnjaci

Dekorativni travnjaci kod privatnih i javnih vrtova se mogu održavati malčiranjem ili kosilicama za prikupljanje. Kod malčiranja, fino usitnjeni ostatci trave ostaju na površini i djeluju kao prirodno gnojivo, dok vreće za prikupljanje pomažu operateru u transportu ostataka na mjesto za odlaganje. Travnjaci se uglavnom kose jednom tjedno do rezne visine od 40 do 50 mm, počevši od maksimalne visine od 15 cm.

Cvjetna livada

Prirodno okruženje za pčele, cvjetna livada daje važan doprinos bio različitosti i očuvanju naše ekosustava. Cvjetna livada vrlo brzo može narasti 40 cm u visinu prije cvatnje i mora se kositi 3 do 4 puta na godinu. Naše profesionalne kosilice, kosilice za malčiranje s bočnim izbacivanjem, kao i Allmäher kosilice i sjedeće kosilice mogu pomoći u brizi za cvjetne livade.

Visoka trava na livadama

Budući da se košnja livada s voćnjakom i zelenilo uz kolnike odvija samo jednom ili dva puta godišnje, trava, trajnice i grmlje može narasti i do 100 cm visine. Allmäher kosilice iz AS-Motora i sjedeće kosilice Sherpa isporučuju visoku razinu performansi i izvanredne rezultate malčiranja u ovakvim uvjetima.

Malčiranje

Malčiranje je postupak kod kojeg se ostatci trave nekoliko puta usitnjavaju u fini malč, koji zatim ostaje na površini kao prirodno gnojivo. Posebni noževi za malčiranje s dvostranim oštricama i kružna jedinica za malčiranje koriste se na dekorativnim travnjacima, dok se sustav križnih noževa ili mlatilice najviše koriste za visoku travu.

Neravan teren

Jazbine, mravinjaci, krtičnjaci i vodeni kanali stvaraju neravan teren. Nekoliko strojeva iz AS-Motora imaju visoko podvozje, pogon na sve kotače i diferencijal s ograničenim proklizavanjem, zajedno s odgovarajućim gumama s klinovima za zemljane površine i neravan teren.

Kosine

AS-Motor konstruira strojeve s visokim podvozjem, strmim kutevima rampe, niskom ukupnom težinom, optimalnom distribucijom težine i niskim centrom gravitacije za izvršavanje radova na kosinama.

Pogon na sve kotače

Pogon na sve kotače ne samo da omogućava performanse na kosinama preko 30 stupnjeva, već osigurava i visoku razinu sigurnosti na nizbrdicama. Pogon na sve kotače isporučuje propulziju u mokrim uvjetima i na neravnom terenu, čak ako više i nema vuče na kotačima na jednoj osovini.

Daljinsko upravljanje

Uređaji na daljinsko upravljanje omogućavaju košnju na ekstremnim kosinama. Ova tehnologija također omogućava operateru košnju na sigurnoj udaljenosti od prašine, osinjaka, krpelja i ostalih opasnosti.

Podloga od lomljenog kamena

Visoka razina radnog opterećenja modela AS 50 isporučuje učinkovito otklanjanje korova na velikim i neravnim površinama kao što su parkirališta, komercijalna područja i putevi. Vreća za prikupljanje otklanja potrebu za metenjem čišćenjem površina.

Granitne kocke

Granitne kocke i neravne popločana područja mogu se čistiti od korova bez uporabe kemijskih sredstava, te uporabom samo mehaničkih metoda. Okretni AS 30 je namijenjen za rad u rubove, odvodne kanale, šahte i na prometnim otocima sa stupovima i prometnim znakovima.

Proizvodi

AS 420 ProClip 4T

Kompaktna kosilica za čišćenje i malčiranje u skučenim prostorima

42 cm
4,2/5,7 kW (hp)
na proizvod »
AS 510 ProClip 2in1 2T A

Dvotaktna snaga za košnju i malčiranje na ravnom terenu i po kosinama

51 cm
4,4/6,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 531 4T MK B

Profesionalna kosilica s vrećom za prikupljanje i novim sigurnosnim obilježjima

53 cm
3,4/4,6 kW (hp)
na proizvod »
AS 73 4T B&S

Jedina kosilica livade s dvije brzine noža

73 cm
9,7/13,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 901 SM

Profesionalna mlatilica koja podnosi velika opterećenja

90 cm
11,9/16,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 751 RC

Mlatilica na daljinsko upravljanje s gusjeničarom za ekstremne kosine

75 cm
9,5/13,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 980 Enduro

Powerhouse sjedeća kosilica za kontinuirani rad na velikim područjima

98 cm
17,9/24,3 kW (hp)
na proizvod »
AS 920 Sherpa 2WD

Brza i okretna sjedeća kosilica s diferencijalom s ograničenim proklizavanjem za umjerene uspone

90 cm
20,1/27,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 940 Sherpa 4WD RC

Prva sjedeća kosilica s daljinskim upravljanjem na svijetu nudi još više sigurnosti i udobnosti na teškom terenu

90 cm
20,1/27,0 kW (hp)
na proizvod »
AS 30 WeedHex 160

Mehaničko otklanjanje korova za profesionalnu uporabu

35 cm
3,0/4,1 kW (hp)
na proizvod »
AS 50 WeedHex

Profesionalno otklanjanje korova na velikim površinama

50 cm
4,1/5,5 kW (hp)
na proizvod »